Hero Banner

Romania

Country-specific announcements and discussions.

Reply
MihaelaDuca
Moderator

Suport tehnic pentru presales și deployment pentru parteneri

Dragi parteneri, nu uitați că aveți acces la suport online prin comunitatea de suport și asistență tehnică gratuită pentru tehnologiile Microsoft de la ingineri Microsoft ca parte a beneficiilor programului de parteneriat Microsoft:

 

Suport Presales Ne-Tehnic – Cloud Enablement Desk (CED)specialiști CED te ajută cu resurse și beneficii valoroase centrate pe construirea și creșterea practicii tale de cloud, bazându-se pe obiectivele tale specific. Pentru până la 9 luni un specialist alocat te va ajuta să navighezi prin MPN, îți va decodifica beneficiile, te va conduce către repere și rezultate care contează pentru afacerea ta.

Eligibilitate – partenerii Microsoft cu MPN ID activ, ce construiesc o solutie/aplicație cloud scalabilă

Technical Presales & Deployment – primiți îndrumări tehnice de la consultanți tehnici dedicați partenerilor Microsoft prin webinarii interactive și consultări personalizate, inclusiv virtual white-boarding, review-uri de arhitecturi, shadowing al unor scenarii reale, precum îndrumări pentru Proof of Concept prin intermediul screen-sharing.

Eligibilitate: disponibil prin beneficiile technical presales & deployment din Microsoft Partner Network, eligibilitatea partenerilor depinde și de tipul de engagement și competențele deținute

Mai multe detalii:

- Using Technical Presales and Deployment Services

https://support.microsoft.com/en-us/help/3094111/technical-presales-and-deployment-services-supported-products-and-scen

Pentru a activa aceste servicii este necesar să deschideți ticket in Partner Center. De asemenea, aveți opțiunea de a selecta “engagement with the Romanian team” astfel consultanța primită va fi în limba română

0 REPLIES 0