Hero Banner

Microsoft University

Reply
StineSaatvedt
Microsoft

Microsoft University 2021 Kickoff!

 

StineSaatvedt_0-1628754510297.png

Microsoft University

Mandag 09.august kickstartet Microsoft University 2021 med en digital kickoff day for hele 83 studenter og 23 partnere. Programmet har hatt et rekordantall påmeldte i år, både med antall søkere og antall påmeldte Microsoft partnere og kunder. Dette viser til det store behovet for teknisk kompetanse på markedet, og er årsaken til at Microsoft University ble startet opp.

Om programmet

Microsoft University (MSU) er et utdanningsprogram for nyutdannede innen IT og drives av Microsoft for deres partnere og kunder i Norge. Programmet består av et intensivkurs som går over seks uker, hvor kandidatene på forkant av kursingen er ansatt hos en partner/kunde av Microsoft. Kandidater som gjennomgår MSU får full opplæring og sertifiseringer innenfor fremoverlent og ettertraktet Microsoft-teknologi, som gir en unik kompetanse og vil være ettertraktet i mange år fremover. Deretter går kandidatene ut i fast jobb hos en ledende Microsoft partner, som er noen av Norges største IT-konsulentselskaper. MSU tilbyr ikke bare fa glig utvikling, sertifiseringer og en fast stilling, men er en unik nettverksarena hvor kandidatene får mulighet til å møte mane av morgendagens fremste IT-hoder og anerkjente selskap.

Påmeldte partnere og kunder får tilgang til en kandidatportal som inneholder kvalifiserte nyutdannede som har vært gjennom et førstegangsintervju. Deretter kaller man inn kandidater til intervju og skriver under en arbeidskontrakt med kandidaten man ønsker å ansette med oppstart senest første kursdag. Kandidatene går gjennom seks intensive uker med kurs og sertifiseringer. Dette bidrar til at de nyutdannede kommer raskt ut i fakturerbart arbeid. Det er rekruttert 700 konsulenter gjennom MSU siden 2007. MSU ble i 2019 for fjerde år på rad, kåret til det mest attraktive trainee-programmet innen IT-sektoren av Karrierebarometeret.

I år tilbys 7 tracks som inneholder 2 til 3 sertifiseringer per track:

StineSaatvedt_0-1628754231311.png

 

Digital Kickoff Day

For å feire deltakere (MSUere) som kom gjennom nåløyet og Microsoft partnere og kunder som har sett verdien av å ansette høyt motiverte og kvalifiserte studenter, samt bidrar til å dekke det tekniske kompetansegapet på markedet, arrangerte Microsoft en digital kickoff day med innhold som demonstrering av Microsoft teknologi, digital transformasjon og muligheter dette medringer til indsutrier, karriereutvikling og mental trening. Sesjonene ble levert av Microsoft ledere, Senior Account Executives, Senior Technology Specialists, Partner Technology Strategist, Partner Enablement Manager, Cloud Solution Architects og ekstern coach og mentor.

Det var høy energi, både på kamera og i produksjonsrommet, da vi hadde både fysisk og digitale oppmøter gjennom dagen.

IMG_9928.jpg

 Fra venstre: Paul Huynh, Partner Technology Strategist Intern som moderator, Stine Saatvedt, Partner Enablement Manager, arrangør, Hilde Magnø, Partner Technology Strategist, presenter, alle fra Microsoft

 

FSI.jpg

 Fra venstre: Marianne Sørlie, Microsoft Client Executive, Asgeir Olsen, Microsoft Client Executive, Siren Markussen, Glasspaper

 

IMG_9900.jpg

 Fra venstre: Hroar Henriksen, Business Manager, Glasspaper Learning, Siren Markussen, Glasspaper, Celine Eken, Partner og Skoleansvarlig, Glasspaper

 

Dette sier tidligere deltakere om hvordan de opplevde MSU:

«Microsoft University er noe av det beste med tanke på opplæring, miljø og hvor mye man lærer på kort tid. Jeg har aldri opplevd noe lignede»

(Halifa, 26 år)

«Kombinasjonen av at man lærer mye på kort tid, samtidig som at man får knyttet gode relasjoner»

(Gina, 25 år)

«MSU gir en bratt læringskurve, hvor man få mye kunnskap på kort tid»

(Fredrik, 30 år)


«Det beste med MSU er at det er veldig flinke instruktører som har mye kunnskap, og det er et læringsopplegg som la til rette for samarbeid mellom studentene og at man kan lære av hverandre»

(Siri, 27 år)

«Det beste med MSU er det å lære ny teknologi sammen med andre studenter som skal ut i arbeidslivet, og det er et godt sosialt læringsmiljø»

(Ricardo, 32 år)


«Ved å gå MSU får man en svært bratt læringskurve og en kick-start på karrieren»

(Vilde, 29 år)

 

 «Det beste med MSU er at det er intensivt og givende»

(Mikael, 25 år)

 

Tilbakemelding fra partnere av MSU:

«Vi har benyttet oss av MSU de siste 3 årene og er svært godt fornøyd med de kandidatene vi har fått og hele utdanningsopplegget. Samtlige konsulenter er fortsatt i fullt arbeid hos Move, og vi mottar svært gode tilbakemeldinger fra kunder de er i oppdrag for». Move AS.

 

 «Communicate har i mer enn 6 år benyttet Microsoft University (MSU). Det har utelukkende vært positivt. Kandidatene som gjennomfører dette intensive kurset kommer godt rustet til å ta oppdrag for våre kunder. I tillegg til MSU legger vi på en internt trainee program før de går ut i oppdrag. Vi har meget god erfaring med dette profesjonelle programmet.» Communicate Norge AS.

 

«Microsoft University er en fin døråpner for mange som enten ønsker å studere videre eller gå ut i fast arbeid. Programmet er en sterk bidragsyter til å stake ut en riktig karrierevei og at studentene finner sin egen retning inn i IT bransjen. SYSCO har kun vært med et år, men den erfaringen vi har gjort oss så langt er ubetinget positiv og inviterer derfor flere flinke og kloke hoder hjertelig velkommen til oss i 2021.» Sysco AS.

 

«Vi har brukt Microsoft University siden 2015 og har ansatt 14 nye medarbeider gjennom opplegget. Vår ambisjon er å bli Norges mest kjent Microsoft Partner innen BI og det finnes derfor ingen bedre opplæringsprogram for våre nye ansatte. Det som jeg liker mest med Microsoft University er at programmet tilpasser seg til endringer i både teknologi og BI-bransjen. Resultatet er at programmet fokuserer på det som er relevant nå og i fremtiden, ikke det som er allerede utdatert.» Amesto Firstpoint.

 

Er du interessert i å delta på neste års program?

Kontakt

Celine Eken, Prosjektleder Microsoft University, Glasspaper, celine.eken@glasspaper.no

Stine Saatvedt, Partner Enablement Manager, Microsoft, stsaatvedt@microsoft.com

0 REPLIES 0