Hero Banner

Microsoft 365 - tuottavuus ja tietoturva

Tuottavuustyökalut, tietoturva ja Surface-laitteet.

Reply
MikkoLivola
Microsoft

Microsoft Surface - IT:n rakastama, käyttäjien vaatima ja vihreäkin vielä!

SakariAnttila_0-1675347222101.png

 

Microsoft Surface vietti syksyllä 10-vuotisjuhlia.

Ajatella, että ensimmäisen mallin julkaisusta on kulunut jo 10-vuotta! Nollasta lähdettiin ja vuonna 2023 puhumme miljardiluokan busineksesta globaalisti! Mallit ovat päivittyneet useaan otteeseen ja ominaisuuksia on jatkuvasti parannettu vastaamaan käyttäjien muuttuneita tarpeita.

Miten käyttäjät näkevät henkilökohtaisen tietokoneensa vuonna 2023?

 

Lähdetään vaikka siitä, että työvoima yrityksissä on yhä nuorempaa. Milleniaaleja - eli pyöreästi vuosien 1980-1990 välisenä aikana syntyneitä henkilöitä - on valtaosa globaalista työvoimasta vuoden 2025 loppuun mennessä. Heidän perässään pyöröovista astelee sisään sukupolvi-Z:n edustajia, ns. "swaippaaja-sukupolvi", he ovat täysin diginatiiveja.

Yhteistä näille nuoremmille sukupolville on se, että he osaavat ja uskaltavat vaatia. Vaatia sellaisia työvälineitä, joiden avulla työn tekeminen on tuottavampaa ja mukavampaa. Vaatia sellaisia työvälineitä, joiden muotokieli miellyttää käyttäjää. Vaatia sellaisia työvälineitä, jotka pitävät heidät tyytyväisinä myös vapaa-ajalla. Ne ajat ovat ohitse, jolloin työkone jäi työpäivän päätteeksi työpöydälle tai reppuun - nyt työt ovat aika- ja paikkariippumattomia ja niitä tehdään usein kahviloista tai muista yleisistä tiloista. Halutaan näyttää, että "nääthän tän mun koneen, tää on tosi magee, tällä mä teen duunini ja mä olen ylpeä tästä!".

 

Miksi me emme haluaisi tyytyväisiä ja sitoutuneita työntekijöitä? Monesti puhutaan työntekijäkokemuksesta, mutta samaan aikaan kannattaa muistaa työnantajamielikuva. Parhaat talentit hakeutuvat yrityksiin, joissa on vallitsee valinnan vapaus ja piirit ovat pienet - sana leviää helposti. Tarjoamalla työntekijöille modernit, hybridityötä parhaiten tukevat tyylikkäät työkalut pidät työntekijät tyytyväisinä. Se on aika pieni ponnistus yritykseltä jos sitä vertaa rekrytointikustannuksiin, jotka aiheutuvat tyytymättömän työntekijän lähtemisestä.

 

Microsoft Surface-laitteet on rakennettu Microsoft ekosysteemiin. Ne ovat osa palettia, joka koostuu Windowsista, Officesta, Defenderistä, Autopilotista/Intunesta - muutamia mainitakseni. Ekosysteemiajattelu on omiaan helpottamaan niin työntekijän kuin ylläpitäjänkin arkea. Ajatellaan vaikka tilanne, jossa ajuri olisi sekoittanut web-kameran toiminnan juuri kun alkamassa on se kuukauden tärkein Teams-tapaaminen. Kaikki tietävät, että se ei ole mukava skenaario. Surface-laitteissa kaikki ajurit ja firmware-päivitykset asentuvat laitteelle suoraan Windows Updaten - kautta, jolloin laite on aina ajantasalla ja turvallinen. Ei ajuriongelmia, ei laiteristiriitoja. Ei ylikuormittunutta helpparin puhelinlinjaa. Ei harmistuneita käyttäjiä. 

Sustainability. Sustis. Kestävä kehitys. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja miksi ei olisi? Vihreät arvot ovat lähes jokaisen yrityksen tärkeimmissä arvoissa ja myös monien scorecardissa. Miten luomme entistä vihreämpää tulevaisuutta? Kysyn monesti asiakkailta, näytteleekö kestävä kehitys yrityksessänne mitään roolia? Saan osakseni kysyviä katseita "oletko tärähtänyt, tuo on yksi yrityksemme core-arvoista!". Tiedän sen, mutta pieni herättely kannattaa aina. Annan asiakkaan kertoa lisää ja he kertovat. Lopuksi kysyn, miten kestävä kehitys näkyy yrityksen työntekijöiden laitteissa. Siinä kohtaa musiikki monesti loppuu. Tässä vaiheessa kerron ja näytän, että Surface-laitteissa on erittäin pienet co2-päästöt laitteen elinkaaren ajalle. Tämä tulee monesti iloisena yllätyksenä ja mikäli pystyn auttamaan yrityksiä saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa, olen onnistunut.

Mikäli et ole vielä tutustunut Surface-laitteisiin, ole yhteydessä. Meillä on paljon kerrottavaa laitteista ja niiden merkityksestä moderniin, tuottavaan työhön. Showroomimme Espoon Keilaniemessä on valmiina käyntiänne varten!

Sr. Partner Deveploment Manager | Microsoft Surface
0 REPLIES 0